Предизборната кампания бе лишила обществеността от всекидневните изявления на Делян Пеевски,

...
Предизборната кампания бе лишила обществеността от всекидневните изявления на Делян Пеевски,
Коментари Харесай

Говори Пеевски: Христо Иванов искаше да е президент, а аз да съм премиер. Но и Василев искаше да е премиер. А всички - Борисов в пенсия

Предизборната акция бе лишила обществеността от всекидневните изявления на Делян Пеевски, само че през днешния ден глобеният за корупция от Съединени американски щати и Англия съпредседател на Движение за права и свободи се възползва от изключителното съвещание на Народното събрание и не изневери на себе си. Депутатът приказва пред публицисти на нормалното си място - накрак пред асансьора в Партийния дом, с цел да показа нова порция интимни диалози от времената на " сглобката " - този път на тематика кой какъв пост кроял да вземе.

Така, твърди Пеевски, призовавайки като меродавен очевидец съпартиеца си Йордан Цонев - Христо Иванов желал да стане президент, Асен Василев - министър председател, а Бойко Борисов трябвало да бъде изпратен в пенсия. Или най-малко в някоя европейска институция. На самия Пеевски от " Продължаваме промяната-Демократична България " предложили взаимно ръководство, а Христо Иванов - премиерски пост.

Коментарът на Пеевски потегли от спуснатите към уеб страницата " Афера " два (засега) записа с присъединяване на съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев и евентуално починалия предприемач, апетитен от Борисов за медиатор на " сглобката ", Алексей Петров, в които се става дума за " кеш ", в т. ч. че президентът Руменн Радев имал доста подобен.

Доскоро Пеевски говореше за президента, като оглавяващ тъмна институция, в която кучета в тъмното влачели плячка и го определяше като " мистър Кеш ", само че изведнъж се отхвърли от обвиняванията си и в този момент препрати към " Промяната " да кажат какво се има поради в записите. Скандалът бил " колосален ", Европа такова " злокобно нещо " не била виждала, съобщи още глобеният по " Магнитски ". Подкрепил с гласа си кабинета " Денков-Габриел ", тъй като в никакъв случай не бил знаел, че такова нещо се случвало. 

" Българските жители видяха къде са техните пари - техните пари са влачени от контрабанди, складирани... Бившият вътрешен министър, Рашков имам поради, виждате по какъв начин е гуляел, по какъв начин пудели са му носили кешовете, до него са седяли пуделчета. Другата група в този момент виждаме, че са имали доста кеш също, имат милион и половина, би трябвало да си го оправят, не знам какъв брой милиона. Чудовищно " - произнесе Пеевски присъдата.

Потокът бе пресечен от въпроса: Асен Василев сподели, че имате упоритости към премиерското място, а Борисов към президентското. Имате ли такива упоритости?

" Сега това, кой какъв ще бъде, го вземат решение хората. Но, за Асен Василев, персонално, в наличието на господин Цонев, Асен Василев персонално ме е молил да го подкрепим да бъде вицепремиер - той мечтаеше за това, да не е просто един министър, както споделяше, с цел да може да ръководи дейно, съгласно неговите думи - след Мария Габриел да бъде махнат Денков и той да бъде министър председател " - отвърна с изнасяне на диалози от кухнята Пеевски.

Факт, преди ротацията имаше говорене в тази посока от Бойко Борисов, само че Кирил Петков му постави край, като разгласи, че няма да има смяна в сделките и в завъртането на премиерския пост от началото докрая ще вземат участие единствено Николай Денков и Мария Габриел.

После Пеевски продължи: по какъв начин Василев му предлагал ДПС да има министри, даже вицепремиер, вицетата да станат четири. " Всичко това на тях им е отказано ".

След това се трансферира на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов:

" Отново в наличието на господин Цонев, който ми го натресе на тази среща, тъй като тази " Шехерезада " една година ме убеждаваше да го приема, аз не желаех - не желаех да поддържам връзка с Христо Иванов, тъй като знаех неговите обвързаности с олигарха Иво Прокопиев - само че господин Цонев " Моля те, апелирам те, апелирам те ", една година ме убеждава, преди този момент, преди да стане този парламент, Христо Иванов доста от дълго време желае да контактува с Движение за права и свободи... И най-после да ви опиша нещо, на което господин Цонев е очевидец, Христо Иванов сподели:  " Аз желая да стана президент, нуждая се от поддръжката на Движение за права и свободи за това. Важно е да унищожавам Политическа партия и да бъда единствен водач на дясното, по-късно да мога да стана президент. Предлагам, господин Пеевски, вие да бъдете министър председател " - зад което седнал съм, имам очевидец. И значимата цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов. " Трябва да намерим метод да пенсионираме Борисов " - това ми е казано и от Кирил Петков. На Борисов да му се откри някакъв пост, в Европа ли, някъде ли, на остров. "

Тази оферта не била отправяна един път, твърди Пеевски, въпреки да не се разбра кой по кое време ще премиерства - Пеевски ли, Асен Василев ли и по кое време Христо Иванов ще става президент, като Румен Радев даже не е преполовил втория си мандат. Но пък съпредседателят на Движение за права и свободи предизвестил сътрудника си от ГЕРБ като му разказал за проектите за неговото пенсиониране (апропо, в една от предходните предизборни акции от Политическа партия намерено пращаха Борисов на остров). 

Пеевски предизвести Борисов и през днешния ден:

" Ако той в миналото с тези пуделчета счита да ръководи и те му драскат на вратата в Банкя, да знае: че те носят зестра - доста каруци с кеш. "

Последното е във връзка на неотдавнашните изказвания на Борисов, че той не желае да ръководи единствено с Движение за права и свободи, даже двете партии да имат болшинство в Народното събрание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР